Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Συμμετοχή ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην εκδήλωση «Εθνικά και Ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης για τις Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες»

Ημερομηνία: 21/03/2024

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) ήταν προσκεκλημένος φορέας στην ενημερωτική εκδήλωση «Εθνικά και Ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης για τις Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες», η οποία διοργανώθηκε από την Καθηγήτρια Σοφία Παπαϊωάννου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και τον Καθηγητή Νικόλαο Θωμαΐδη, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου της Διοίκησης του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Γραφείο Προσέλκυσης Χρηματοδοτήσεων του Πανεπιστημίου.

Η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου (Ε.Σ.) του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Καθηγήτρια Ξένη Χρυσοχόου χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την πρόσκληση. Συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. «Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. από την ίδρυσή του αποτελεί τον μόνο Φορέα που χρηματοδοτεί της έρευνας στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες, με ειδικές θεματικές επιτροπές σε όλες τις Δράσεις του. Στήριξε τις υποδομές των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών με την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα, τις υποδομές Dariah & Clarin ώστε να μη διακοπεί η ελληνική συμμετοχή και θα έχει και άλλες δράσεις σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. είναι πρόθυμο να βοηθήσει στη βελτίωση της παρουσίας των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στον ερευνητικό χάρτη της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοχόου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ως ομιλήτρια η Διευθύντρια του Ιδρύματος, Δρ Κατερίνα Κουραβέλου. Στην παρουσίασή της με τίτλο «Η συμβολή του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην ενίσχυση των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών», αναφέρθηκε σύντομα στους στόχους και τα πεπραγμένα του Ιδρύματος από το 2016 έως σήμερα, εστιάζοντας στα στοιχεία που αφορούν τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες, ενώ αναφέρθηκε στις επικείμενες προκηρύξεις και συνεργασίες με στόχο τη συνέχιση της ενίσχυσης της βασικής έρευνας στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, παρείχε χρήσιμες συμβουλές για την υποβολή προτάσεων στις Δράσεις του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το Ίδρυμα. Η κ. Κουραβέλου έκλεισε την παρουσίασή της αναφέροντας ότι: «Στόχος του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. είναι να συνεχίσει απρόσκοπτα τη στήριξη της ελληνικής ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, έχοντας ως μοναδικά κριτήρια την επιστημονική αριστεία και ποιότητα. Η συνεχής υποστήριξη όλων των Επιστημονικών Περιοχών, και μεταξύ αυτών και των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, αποτελεί προτεραιότητα στη στρατηγική του Ιδρύματος».