Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΣ του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην εκδήλωση του χρηματοδοτούμενου Έργου NAVMAT

Ημερομηνία: 02/02/2024

Η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου (Ε.Σ.) του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), Καθηγήτρια Ξένη Χρυσοχόου, συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του χρηματοδοτούμενου Έργου NAVMAT «Ανάπτυξη συστήματος βασισμένου στη γνώση για προβλήματα αστοχίας υλικών ναυτικού ενδιαφέροντος», την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε επισήμανε, τη σημασία της βασικής έρευνας η οποία μπορεί να δώσει εφαρμόσιμα αποτελέσματα που συνδράμουν μια τόσο κομβική για τη χώρα υπηρεσία, όπως το Πολεμικό Ναυτικό.

Συνέχισε λέγοντας, ότι το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στηρίζει την έρευνα που υλοποιείται  στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και επικροτεί τις συνεργασίες με άλλα ερευνητικά ιδρύματα, όπως αυτή ανάμεσα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Τέλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τόσο στην εφαρμογή, όσο και στην επόμενη φάση εξέλιξής του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. οι κύριοι Κωνσταντίνος Χαριτίδης και Κωνσταντίνος  Γαλιώτης, ο Πρόεδρος του  ΕΚΕΦΕ «Δημοκρίτος» κύριος Γέωργιος Νούνεσης, ο Διευθυντής του ΙΠΤ/Δημόκριτος κύριος Ευάγγελος Καρκαλέτσης και ο Κοσμήτορας ΣΝΔ κύριος Γεώργιος Γαλάνης.

Από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκαν οι ακόλουθοι ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη:

Ο Υποδιοικητής της ΣΝΔ, Αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Γαβαλάς, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, εκπροσωπώντας και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και Διοικητής της ΣΝΔ Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ Αντιναύαρχος Μηχανικός έν αποστρατεία Αριστείδης Αλεξόπουλος. Επιπλέον το παρόν έδωσαν ο Κλαδάρχης Δ του ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Μηχανικός  Σωτήριος Τσαμίλης και ο Αρχιπλοίαρχος Μηχανικός Βασίλης Βασιλογιαννακόπουλος, ο οποίοςσυμμετείχε με την ιδιότητά του ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του NAVMAT (από τη σύλληψη της ιδέας ως σήμερα).

Η υψηλή εκπροσώπηση της ναυτικής και της ακαδημαϊκής/ερευνητικής κοινότητας της χώρας στην εκδήλωση συνοδεύτηκε και από σημαντικές προσωπικότητες της Αμυντικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας, των Κατασκευών, της Μεταλλοβιομηχανίας, των Τηλεπικοινωνιών, της Ναυτιλίας.

Το ερευνητικό έργο NAVMAT υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να δείτε https://www.navmat.gr/