Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Δελτίο Τύπου – Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.)

Ημερομηνία: 30/01/2024

Την στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την παρουσία του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος.

Ο Υφυπουργός εξήρε το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., για την επίτευξη των στόχων της χρηματοδότησης της βασικής έρευνας, χαιρέτησε και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλα τα στελέχη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 παρουσία της Προέδρου και Μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου (Ε.Σ.), καθώς και του Προέδρου και Μελών της Γενικής Συνέλευσης του Ιδρύματος παρευρέθηκαν, Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πρόεδροι των Ερευνητικών Φορέων της χώρας, η Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΟΥ του Υπουργείου Ανάπτυξης, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών και στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ακόμη, το παρόν έδωσαν πρώην και νυν συνάδελφοι, όπως και φίλοι του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.

Η Διευθύντρια του Ιδρύματος, Δρ Κατερίνα Κουραβέλου, στον σύντομο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς με θετικούς οιωνούς, ως προς την αναχρηματοδότηση του Ιδρύματος, που σηματοδοτεί την απρόσκοπτη συνέχιση της υποστήριξης της Ελληνικής Ερευνητικής και Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Τέλος, ευχαρίστησε όλες και όλους που στηρίζουν σταθερά και με κάθε τρόπο το Ίδρυμα, και δη τα στελέχη, τα οποία με καθημερινή προσήλωση υλοποιούν τους στόχους του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος του Ε.Σ. του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Καθηγήτρια Ξένη Χρυσοχόου καλωσόρισε τους/τις παρευρισκόμενους/ες, και αφού μετέφερε τις θερμές ευχές εκ μέρους όλων των Μελών του Ε.Σ. για τη νέα χρονιά, διαβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει την αποστολή του για την ενίσχυση της βασικής και υψηλής ποιότητας έρευνας στη χώρα.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα

Σχετικό Αρχείο

Δελτίο Τύπου