Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΣ του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ στην Ημερίδα «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νεολαία και κατανάλωση πολιτιστικών χώρων», 26/10/2023

Ημερομηνία: 16/11/2023

Το ερευνητικό έργο LOCUS “sociaL media, yOuth and Consumption of cUltural Spaces” («Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νεολαία και κατανάλωση πολιτιστικών χώρων») που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της «3ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών/τριών» και υλοποιείται στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, διοργάνωσε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο των δράσεών του.

Στόχος της ημερίδας ήταν η διεπιστημονική προσέγγιση ερευνητικών ζητημάτων σε σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη νεολαία και την πολιτιστική πολιτική στο ψηφιακό περιβάλλον. Στις θεματικές συνεδρίες συμμετείχαν ερευνητές/τριες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, παρουσιάστηκαν δεδομένα από σύγχρονες έρευνες, καθώς και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεωρητικές/μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αναδείχθηκε η σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη σημερινή συγκυρία με στόχο την κατανόηση ζητημάτων σχετικά με τις ταυτότητες των νέων, τον πολιτισμό και την κατανάλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Ξένια Χρυσοχόου, επισημαίνοντας τη σημασία των δράσεων του Ιδρύματος και της χρηματοδότησης Έργων για νέους Ερευνητές/τριες, ιδιαίτερα σε μια εποχή που επιχειρείται μία συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης του φαινομένου φυγής των νέων ερευνητών/τριών στο εξωτερικό.

Σχετικά αρχεία

Αφίσα
Πρόγραμμα