Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Συμμετοχή του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών/τριών του Παντείου Πανεπιστήμιου

Ημερομηνία: 11/10/2023

Tην Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, σε μια ημέρα ειδικά αφιερωμένη στην έρευνα, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) ως κύριος φορέας χρηματοδότησης της βασικής έρευνας στην χώρα συμμετείχε στις εκδηλώσεις υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών/τριών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. και Καθηγήτρια Κοινωνικής και Πολιτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Ξένη Χρυσοχόου μαζί με στελέχη του Τμήματος Ερευνητικών Έργων του Ιδρύματος υποδέχθηκαν τους/τις πρωτοετείς φοιτητές/τριες στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα 2, όπου τους ενημέρωσαν για το έργο και τον αντίκτυπο του Ιδρύματος.

«Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των ημερών υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών/τριών αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους/τις ίδιους/ες να ενσωματωθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει να τους προσφέρει το Πανεπιστήμιο στην ακαδημαϊκή και ερευνητική τους πορεία. Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., από την ίδρυσή του, υποστηρίζει την ελεύθερη έρευνα χωρίς γεωγραφικούς και θεματικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας ειδικά τις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες, που στο παρελθόν είχαν λιγοστές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Η συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Ίδρυμα αφενός γιατί είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις ομάδες και τα ερευνητικά έργα, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. με φορέα υποδοχής το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και αφετέρου γιατί είχαμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους φοιτητές/τριες, οι οποίες ευελπιστούμε να λειτουργήσουν ως κίνητρο ενασχόλησης με την έρευνα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοχόου.