Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου επιστημονικό Workshop για την Ανάλυση-Σύνθεση της Τραγουδιστικής Φωνής, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου ερευνητικού έργου «ASMA»

Ημερομηνία: 05/12/2022

Το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διεθνές επιστημονικό workshop με θέμα την «Ανάλυση-Σύνθεση της Τραγουδιστικής Φωνής». Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου “Assistance for students in Singing and Music Aesthetics” (ASMA) από το Εργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στo Workshop συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από τον χώρο της Επιστήμης της τραγουδιστικής φωνής καθώς και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες στο χώρο της φωνής από την Ιατρική, την Πληροφορική και την Μουσική Τεχνολογία. Στην πρώτη συνεδρία θα παρουσιαστούν νέες μεθόδους και καινοτόμα εργαλεία για τη διερεύνηση των φωνητικών χαρακτηριστικών και την ακουστική ανάλυση, επεξεργασία και σύνθεση της τραγουδιστικής φωνής με τη βοήθεια  νέων υπολογιστικών συστημάτων. Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος ASMA για τη φωνητική διδασκαλία και την αλληλεπίδραση στην τάξη και την κοινωνική/αισθητική σημασία της φωνητικής εκπαίδευσης των μαθητών θα παρουσιαστούν στη δεύτερη συνεδρία.

Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση των μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών και την προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το workshop και το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ