Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Συμμετοχή της Προέδρου του Ε.Σ. του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ και της «Μέριμνας» για την παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα, 10 Οκτωβρίου 2022

Ημερομηνία: 11/10/2022

Την εκδήλωση «Δημιουργικές συνεργασίες Μέριμνας – ΕΚΠΑ για το παιδί και τον έφηβο που βιώνει απώλειες» είχε την τιμή να χαιρετίσει η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Καθηγήτρια Κοινωνικής και Πολιτικής Ψυχολογίας, κ. Ξένη Χρυσοχόου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10.10.2022) και την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας (8.10.2022), η εκδήλωση ανέδειξε τα ορόσημα της συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη «Μέριμνα», την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία 27 χρόνια τώρα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά που βιώνουν την ασθένεια ή απώλεια αγαπημένου προσώπου ή πάσχουν από απειλητικό για τη ζωή νόσημα και χρήζουν παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι.

Στο χαιρετισμό της, η κ. Χρυσοχόου τόνισε πως είναι «πολύ σημαντικό το Δημόσιο Πανεπιστήμιο να έρχεται σε επαφή με την κοινότητα, να χρησιμοποιεί, να διαχέει και να θέτει στην υπηρεσία της κοινότητας τη γνώση που παράγεται σε αυτό». Ακόμη, υπό την ιδιότητα της ψυχολόγου, η κ. Χρυσοχόου αναγνώρισε τη συμβολή της «Μέριμνας» στην στήριξη των ανθρώπων που πενθούν, ιδίως των παιδιών.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της, ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Δανάη Παπαδάτου και τους συνεργάτες της «Μέριμνας» καλή συνέχεια και επιτυχία στο έργο τους, καθώς επίσης συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη διαχρονική συνεργασία του με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και την παραγωγή νέας γνώσης.