Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Επισκόπηση Τύπου

HEROES, NeuroSuitUp: Θεραπεία νευρολογικών ασθενών με ρομπότ και παιχνίδια από επιστήμονες του ΑΠΘ, Huffington Post, 08/05/2022

Ημερομηνία: 16/05/2022

Tο χρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο “HEROES” (Human Extremity Robotic Rehabilitation and Outcome Enhancement for Stroke) είναι ένα από τα δύο ερευνητικά προγράμματα που με τη βοήθεια των ρομποτικών τεχνολογιών, της επαυξημένης/ εικονικής πραγματικότητας (Augmented Reality/ Virtual Reality) και των παιχνιδιών σοβαρού σκοπού (serious gaming) μελετά την νευροπλαστικότητα – την εγγενή δυνατότητα του ανθρώπινου νευρικού συστήματος να προσαρμόζεται.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η αποκατάσταση των χαμένων κινητικών λειτουργιών των νευρολογικών ασθενών. Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δρ. Αλκίνοος Αθανασίου, νευροχειρουργός, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον δημοσιογράφο Κώστα Μαυραγάνη.

Φωτογραφία-λογότυπο του ερευνητικού έργου: https://heroes.med.auth.gr/