Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.: Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την βία και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Ημερομηνία: 25/05/2023

Την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η βία και η παρενόχληση στον εργασιακό χώρο».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εργαζομένων του Ιδρύματος για τα θέματα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας ή παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια Δρ Νίκη Γλαβέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανέπτυξε τις διαστάσεις του εν λόγω φαινομένου παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών. Με τη χρήση παραδειγμάτων από πραγματικές ομολογίες ανθρώπων που έχουν υποστεί τέτοιου είδους αθέμιτες συμπεριφορές στο χώρο εργασίας, παρουσίασε ορισμένες από τις μορφές εκδήλωσης βίας και παρενόχλησης, ανέλυσε τα αίτια πρόκλησης και τις επιπτώσεις αυτών, καθώς επίσης, επεσήμανε τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ακόμη, η Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας, κυρία Αδαμίδη Φωτεινή, καθώς επίσης Προϊστάμενοι/ες Διευθύνσεων και Τμημάτων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.