Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Κενά κτίρια, γεμάτα ευκαιρίες: Ημερίδα ενημέρωσης για τις δυνατότητες απασχόλησης νέων ΝΕΕΤ και την αξιοποίηση κτιριακού αποθέματος, Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023, Κόμβος ReWork Aegean

Ημερομηνία: 02/05/2023

Το ερευνητικό έργο “ReWork Aegean” του Εργαστηρίου για την Γεωγραφία της Εργασίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023 και ώρα 17.00 μ.μ. -20.30 μ.μ. ημερίδα ενημέρωσης για τα οφέλη της αξιοποίησης του κενού κτιριακού αποθέματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης, όπου μέχρι και την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023 θα λειτουργεί περίπτερο ενημέρωσης σχετικά με τις λειτουργίες του κόμβου “ReWork Aegean”.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων αυτοδιοίκησης σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο πρόβλημα της κατοικίας και των κενών χώρων καθώς και η δικτύωση ιδιοκτητών ή διαχειριστών αδρανών κτιρίων και νέων που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του κόμβου Rework Aegean. Την ημερίδα θα έχει την χαρά να χαιρετίσει η Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Δρ Κατερίνα Κουραβέλου.

Ο «Κόμβος διάχυσης της κοινωνικής οικονομίας για την απασχόληση νέων NEET και την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος. Πιλοτική εφαρμογή στο Βόρειο Αιγαίο (ReWorkAegean)» υποστηρίχθηκε από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την ημερίδα: https://rework.aegean.gr/

Σχετικά αρχεία:

Πρόγραμμα
Δελτίο Τύπου