Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Συμμετοχή της Διευθύντριας του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Δρ Κατερίνα Κουραβέλου στην 1η Ημερίδα του Εκπαιδευτικού Δικτύου μNet.

Ημερομηνία: 30/03/2023
Το Σάββατο, 1 Απριλίου 2023 (ώρα 09.00-16.00) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ημερίδα του Εκπαιδευτικού Δικτύου μNet στην Πανεπιστημιούπολη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στην Περιβόλα Πατρών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργαστήριο Φυσικής του ΕΑΠ με τίτλο «Ημέρες Σωματιδιακής και Αστροσωματιδιακής Φυσικής».
Η Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Δρ Κατερίνα Κουραβέλου θα έχει την χαρά να χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και να παρακολουθήσει τις ενδιαφέρουσες διαλέξεις της εκδήλωσης καθώς και τις παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων που συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο μNet.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του επίσημου καναλιού του ΕΑΠ στο YouTube (https://youtube.com/live/rJTvP0jyFkg?feature=share).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα.

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Σχολικού Δικτύου από Εκπαιδευτικά Τηλεσκόπια Κοσμικών Ακτίνων και Ανιχνευτές Αστροσωματιδιακής Φυσικής»/microNet (μNet) υποστηρίζεται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» – «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης».
Το πρόγραμμα μNet αφορά την εγκατάσταση 20 τηλεσκοπίων σε σχολικές μονάδες της Πελοποννήσου, με τα οποία οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να ανιχνεύσουν  την Κοσμική Ακτινοβολία Υψηλής Ενέργειας. Ωστόσο, στο Εκπαιδευτικό Δίκτυο μπορεί να συμμετέχει οποιοδήποτε άλλο σχολείο της Ελλάδας μέσω διαδικτύου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν αναπτυχθεί πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το τηλεσκόπιο, με την κυριότερη να είναι η κατασκευή του τηλεσκοπίου από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσοι και οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν την ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσή τους, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον στοιχεία παιχνιδοποίησης για την ψυχαγωγία των μαθητών/τριών. Οι δραστηριότητες με το τηλεσκόπιο διαρκούν ολόκληρο το σχολικό έτος και επιτρέπουν στα συμμετέχοντα σχολεία να συγκρίνουν ή να συνδυάσουν τα αποτελέσματά τους.
Ενημερωθείτε περαιτέρω για το ερευνητικό πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του: https://mnet.eap.gr/
Σχετικό αρχείο