Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Συμμετοχή της Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. κ. Ξένης Χρυσοχόου στη διαδικτυακή ημερίδα του ερευνητικού προγράμματος “SOCINVEST”

Ημερομηνία: 13/03/2023

Η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), Καθηγήτρια Ξένη Χρυσοχόου συμμετείχε νωρίτερα σήμερα στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Οι Μεγάλες Επενδύσεις πέρα από την Οικονομία. Πολιτικά διλήμματα και κοινωνικές πρακτικές». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Κοινωνιολογία της πολιτικής των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα» (“SOCINVEST”) με στόχο τη συζήτηση των μεγάλων και ξένων επενδύσεων, αναδεικνύοντας τις κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις τους.

Η κ. Χρυσοχόου, στον σύντομο χαιρετισμό της, εξέφρασε τη χαρά της για την ευκαιρία που της δίνεται μέσω των ενημερωτικών εκδηλώσεων να γνωρίσει και να ενημερωθεί για τα ερευνητικά αποτελέσματα των χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων. Ειδικότερα, προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο αποδεικνύει πως η επιστημονική περιέργεια στις Κοινωνικές Επιστήμες αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις του μέλλοντος και μπορεί να συμβάλλει στην προαγωγή του δημόσιου διάλογου. Σημείωσε, ακόμη, «Μια συζήτηση, όπως η σημερινή, για την Κοινωνία των Πολιτών και την επίδρασή της στις διεθνείς επενδύσεις και το μοντέλο ανάπτυξης είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αν αναλογιστούμε τον δραματικό τρόπο με τον οποίο αποδείχτηκε ότι η ξένη επένδυση στους σιδηροδρόμους είχε σοβαρά κενά ασφάλειας».

Τέλος, συνεχάρη την ερευνητική ομάδα του “SOCINVEST” για τη διοργάνωση της ημερίδας και την επιτυχία του προγράμματος.

Ιστοσελίδα του προγράμματος: https://socinvest.weebly.com/