Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

3 +1 επεισόδια podcast «Συν- Αισθηματικά Τοπία» για την έμφυλη βία την εποχή της πανδημίας του Covid-19

Ημερομηνία: 13/02/2023

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Συν-αισθηματικά τοπία φροντίδας: Έμφυλη βία και ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19» (Cov-Care) χρηματοδοτείται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο πλαίσιο της 4ης Προκήρυξης Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» – Εμβληματική Δράση – «Παρεμβάσεις προς αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19». Στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι να εξετάσει τη σύνθετη έννοια της «παροχής φροντίδας» και τις πολλαπλές μορφές που έχει πάρει η έμφυλη βία, καθώς και τη συσχέτιση αυτών των δύο εννοιών, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην επιστημονική κοινότητα αλλά και το ευρύ κοινό, η ερευνητική ομάδα δημιούργησε τρεις δραματοποιημένες αφηγήσεις, μέσω των οποίων φέρνουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις εμπειρίες και τις προσδοκίες εκείνων που επέζησαν της έμφυλης βίας. Το σενάριο των τριών επεισοδίων podcast είναι προϊόν μυθοπλασίας και βασίζεται στην έρευνας της ομάδας του προγράμματος και ειδικότερα, στις συνεντεύξεις και τις θεωρητικές συζητήσεις των κκ. Ειρήνη Αβραμοπούλου, Σύνθια Μαλακάση και Νατάσα Τσάκωνα.

Η σειρά των podcast ολοκληρώνεται με ένα special επεισόδιο, το οποίο αποτελεί βιωματική περιγραφή της εμπειρίας της δημοσιογράφου κ. Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδικάσεων μιας σειράς από υποθέσεις του ελληνικού κινήματος “Me too”.

Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα για ακρόαση στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος (https://covcare.gr/podcast-syn-aisthimatika-topia/), ενώ τα σενάρια προσφέρονται και σε γραπτή μορφή, για άτομα με ακουστική αναπηρία.