Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, «Προσεγγίζοντας το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου: Από το οικείο στο οικουμενικό» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημερομηνία: 09/01/2023

Στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2023, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Προσεγγίζοντας το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου: Από το οικείο στο οικουμενικό». Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το χρηματοδοτούμενο ερευνητικό έργο «Γένεσις: Γενετική Έρευνα και Ψηφιακή Οπτικοποίηση στις Παραστατικές Τέχνες», τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στον παγκοσμίου φήμης Έλληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, εικαστικό, περφόρμερ και σχεδιαστή σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών Δημήτρη Παπαϊωάννου. Σκοπός του συνεδρίου είναι να φωτίσει το πολυσύνθετο έργο του Παπαϊωάννου από διαφορετικές οπτικές και αφετηρίες, να καταγράψει τη δημιουργική του διαδικασία, και μέσα από παραδείγματα, συνεργασίες και αναφορές από το αρχείο του δημιουργού, να εξετάσει παραστασιολογικές, χορογραφικές, εικαστικές, ερμηνευτικές και έμφυλες προσεγγίσεις. Σε αυτό θα συμμετάσχει με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις μία πλειάδα ομιλητών από τα πεδία των παραστατικών και εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της κριτικής, της θεωρίας και ιστορίας της τέχνης και της φιλολογίας, καθώς και επιφανών προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό χώρο. Η Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Δρ Κατερίνα Κουραβέλου θα χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ

Ενημερωθείτε περαιτέρω από το σχετικό Δελτίο Τύπου

Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτείται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων για την ενίσχυση των Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών και την προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας.