Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

«Αναδυόμενες Τεχνολογίες, Ψηφιακές Τέχνες και Κοινό», Διαδικτυακή Επιστημονική Διημερίδα, 19-20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου ερευνητικού έργου «AI TRACE»

Ημερομηνία: 05/12/2022

Το ερευνητικό έργο “Synaesthetic Engagement Of Artificial Intelligence With Digital Arts And Its Audience” (AI TRACE) διοργανώνει τη διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα (19-20 Δεκεμβρίου 2022) «Αναδυόμενες Τεχνολογίες, Ψηφιακές Τέχνες και Κοινό». Η Διευθύντρια του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Δρ Κατερίνα Κουραβέλου αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και θα χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών της διημερίδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και οι προεκτάσεις του στο πολιτισμικό, στο ηθικό, στο τεχνικό και στο καλλιτεχνικό πεδίο. Ακόμη, τη δεύτερη μέρα προσκεκλημένες/οι ομιλήτριες και ομιλητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους γύρω από τη θεματική «Νέες μουσειακές εμπειρίες με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων».

Το ερευνητικό έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτορικών ερευνητών/τριών.

Δείτε το τελικό πρόγραμμα της διημερίδας εδώ