Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. συμμετέχει στο Athens Science Festival 2022

Ημερομηνία: 20/10/2022

Για πρώτη φορά, το Ελληνικό Ίδρυμα  Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) θα δώσει το παρών στο Athens Science Festival από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. θα συμμετέχει στην ενότητα «Διαδραστική Έκθεση» με τρία χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα.

Αποκρυπτογραφώντας την Κλιματική Αλλαγή

Στο πλαίσιο της Εμβληματικής Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» – «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης» το ερευνητικό έργο EDU4Clima στοχεύει στην προαγωγή της διδασκαλίας της κλιματικής αλλαγής μέσω σύγχρονων εκπαιδευτικών πρακτικών στον Κόμβο Έρευνας και Διάχυσης στο Φινοκαλιά Λασιθίου στη Κρήτη. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή, να υπολογίσουν το ενεργειακό αποτύπωμα της καθημερινότητά τους και μέσα από πειράματα επίδειξης να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις.

  1. Μια ιστορία. Ένα βιωματικό παιχνίδι

Στο πλαίσιο της Εμβληματικής Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» – «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» το ερευνητικό έργο «ΒΥΡΩΝ» στοχεύει σε μία καινοτόμο προσέγγιση της Ελληνικής Επανάστασης, αναδεικνύοντας τις κοινωνικές δυνάμεις που έδρασαν για την έναρξη και την εξέλιξή της. Τέσσερις αποστολές περιμένουν τους επισκέπτες, στις οποίες μπορούν να συγκεντρώσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες και να διερευνήσουν διασκεδάζοντας τι συνέβη σε μια από τις σημαντικότερες περιόδους της ιστορίας της χώρας.

Ένα εικονικό μουσείο για το ‘21

Στο πλαίσιο της Εμβληματικής Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» – «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» το ερευνητικό έργο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821 απευθύνεται στο ευρύ κοινό και επιδιώκει με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού οι επισκέπτες του φεστιβάλ να περιηγηθούν σε ένα εικονικό μουσείο και να δουν ψηφιακές αναπαραστάσεις ιστορικών εκθεμάτων της εποχής, συνοδευόμενα από την επιστημονική τους τεκμηρίωση, αλλά κυρίως να εμπλακούν σε εκπαιδευτικές εμπειρίες πολυαισθητηριακής διάδρασης, βασισμένες σε τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας (virtual reality, VR).

Το Athens Science Festival 2022 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.athens-science-festival.gr/