Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Βραβεία Κριτικών Θεάτρου 2020/21: Υποψηφιότητα Μάνου Βακούση για τα «Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη»

Ημερομηνία: 06/05/2022

Σημαντική διάκριση για τον ηθοποιό Μάνο Βακούση, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου 2020/21, στην κατηγορία «Μεγάλο Βραβείο».

Η διάκριση αυτή έρχεται σε συνέχεια της εξαιρετικής ερμηνείας του στο ρόλο του Κολοκοτρώνη την ιστορική στιγμή της υπαγόρευσης των απομνημονευμάτων στην παράσταση «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη: ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ».

Το καινοτόμο αυτό καλλιτεχνικό και συνάμα ερευνητικό εγχείρημα υποστηρίχθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της 1ης Προκήρυξης της Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» – «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Ως προς τη σύλληψη και τη δομή του θεατρικού ντοκιμαντέρ υπεύθυνη είναι η σκηνοθέτιδα και Συντονίστρια του έργου κα Μαριάννα Λαμπίρη, ενώ το έργο υλοποιείται µε τη σύμπραξη του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας (LABmat) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επιστημονική υπεύθυνο την Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας, κα Αναστασία Γεωργάκη.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21 θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στις 12:00 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Η τελετή διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: https://kolokotronisonstage.gr/

Περισσότερες πληροφορίες για την Τελετή Απονομής των Βραβείων: https://www.elculture.gr/blog/article/oi-ypopsifiotites-ton-vraveion-karolos-koun-kai-ton-vraveion-kritikon-theatrou-kai-mousikis-2020-2/