Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Αναβαθμισμένη η συμμετοχή της Ελλάδας στο CERN

Ημερομηνία: 07/05/2019

Τη δυνατότητα να αυξήσει η Ελλάδα την ανταποδοτικότητα της ετήσιας οικονομικής εισφοράς της στο CERN προς όφελος των Ελλήνων ερευνητών και της βιομηχανίας, συζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών-CERN στη Γενεύη, με τη Γενική Διευθύντρια του CERN Fabiola Gianotti και στελέχη του Οργανισμού.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2019 συζητήθηκαν οι προοπτικές αναβάθμισης των πειραμάτων που σχεδιάζονται για τα επόμενα χρόνια καθώς και το ενδεχόμενο συνεργειών του CERN με το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας με στόχο τη στήριξη νέων επιστημόνων ως ανάχωμα στο brain drain. 
Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε κλίμα ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό εκτός από τον Κ. Φωτάκη και την Π. Κυπριανίδου, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο επιστημονικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο του CERN καθηγ. Κ. Φουντάς, στελέχη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Γενεύη, καθώς και ο Εμμ. Τσεσμελής, αρμόδιος για θέματα Ελλάδας στο CERN.

Διαβάστε περισσότερα εδώ