Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. συμμετέχει στην Ημερίδα του ΕΚΤ με τίτλο: «Ευκαιρίες σταδιοδρομίας για ερευνητές: Marie Skłodowska-Curie Actions», την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ημερομηνία: 30/10/2019

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) στον Ορίζοντα 2020, διοργανώνει ημερίδα για ευκαιρίες σταδιοδρομίας, υποτροφιών και διασύνδεσης ερευνητών με κορυφαίους οργανισμούς Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και για τις δυνατότητες συμμετοχής επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών σε Καινοτόμα Δίκτυα Κατάρτισης. Η ημερίδα πραγματοποιείται την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου (09:30-14:30) στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EIE).

Στο πλαίσιο της ημερίδας, στην οποία συμμετέχει το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. ως μία από της βασικότερες πηγές χρηματοδότησης της ελέυθερης έρευνας στην Ελλάδα,  θα παρουσιαστούν χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αφορούν τόσο διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς επιστήμονες, όσο και επιχειρήσεις και ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, νέοι ερευνητές θα πληροφορηθούν πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εθνικών επιχορηγήσεων, να αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες και να δικτυωθούν με κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα θα ενημερωθούν για τα οφέλη της συμμετοχής σε Καινοτόμα Δίκτυα Κατάρτισης (Innovative Training Networks, MSCA-ITN), πώς μπορούν να διασυνδεθούν με τους καλύτερους οργανισμούς Έρευνας και Ανάπτυξης ανά την Ευρώπη και να μετατρέψουν γνώσεις και ιδέες σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το ΕΚΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας).

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/el/node/23485

Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live/

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.