Διαδικτυακή πύλη EΛ.ΙΔ.Ε.Κ

Ανοικτός Διάλογος με θέμα: “Το μέλλον είναι εδώ: Από το brain drain στο brain gain”, Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, Αίθουσα Βιβλιοθήκης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

Ημερομηνία: 28/03/2019

Ένας ζωντανός διάλογος μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των Ελλήνων Επιστημόνων που έχουν λάβει χρηματοδότηση από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη αλλά και την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου καθώς και της Γενικής Γραμμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Ματρώνας Κυπριανίδου. Στην κατάμεστη αίθουσα της βιβλιοθήκης ο Πρωθυπουργός  είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ακούσει την εμπειρία και τους προβληματισμούς των Ελλήνων Ερευνητών που έμειναν ή και γύρισαν στην Ελλάδα με τη χρηματοδότηση  του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας. Τον συντονισμό του διαλόγου είχε ο Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» κ. Γεώργιος Νούνεσης. 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. κ. Ξενοφώντα Βερύκιο


“Η επιστημονική κοινότητα και ιδίως οι νέοι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι το μέλλον της χώρας και σ΄αυτό το μέλλον πρέπει όλοι μας να επενδύσουμε χωρίς ναι μεν αλλά αλλά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση”

Πρωθυπουργός Αλέξης Τρίπρας, Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, Βιβλιοθήκη του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
  • Δείτε εδώ τον διάλογο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τους δικαιούχους της 1ης δράσης του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για μεταδιδάκτορες, 19 Μαρτίου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=fRXEMT0t79w